ФОТОГАЛЕРИЈА - Ви треба убав шарпланинец - еве како најлесно да стигнете до него!

Најраспространетиот вид во Македонија,прикажувајќи ја својата дисциплинираност,брзина и адаптивност,станува збор за македонски шарпланинец. Шарпланинците,служат за чување на стадо,бачила и разновидни објекти,кои воедно се карактеризираат со приврзаност,лојалност и добродушност кон својот сопственик,но во момент кога е потребно е доста суров и агресивен на непријателот.

Одгледувачницата “Мак Маврово” се наоѓа во Скопје,општина Илинден.Располага со големи и мали шарпланинци,од кои 20 возрасни овчарски кучиња и мали шарпланинци во секое време,користејќи се за селекција и потомство.На пречник од 20 км,се располага со околу 100 шарпланинци,кои исто така учествуваат во понатамошната селекција.Мали шарпланинци има во секое време,преку целата година.Со секое шарпланинче се добива и македонски пасош (здравствена книшка),во која се впишани сите вакцини  и прочистувања од паразити.Се добива и родовник (педигре),впишано во Кинолошкиот Сојуз на Македонија,кој ги регистрира сите раси на кучиња.

Продажбата ја вршиме на ниво на целиот свет.Најчесто Македонија,Германија,Италија,Холандија,Швајцарија,Грција,Франција,Белгија......

Во изминативе години Одгледувачницата “Мак Маврово” својот успех го сосредочила со многубројните награди за прво и второ место,пехари,медаљи и дипломи,меѓу кои и државен првак на Македонија 2013 година.

Телефон за контакт: 070 233 868

E-mail: zivkoski@yahoo.com