МАТЕМАТИЧКА ЗАГАТКА: Само 5 отсто од луѓето го решаваат ОВА за 30 секунди!

Пред вас е една математичка загатка. На прв поглед ништо нема да ви биде јасно, бидејќи кога ќе се соберат 5 и 3, резултатот не е 28, или кога ќе собереме 9 и 1, нема да добиеме 810...

Повеќе: МАТЕМАТИЧКА ЗАГАТКА: Само 5 отсто од луѓето го решаваат ОВА за 30 секунди!

Кој број недостасува во низата? ОВАА загатка не знаат да ја решат 90% од луѓето!

Време е за уште една загатка. Овој пат ви пренесуваме една математичка задача. Судејќи според податоците, 90 отсто од луѓето не можат да ја решат. Можете ли вие?

Повеќе: Кој број недостасува во низата? ОВАА загатка не знаат да ја решат 90% од луѓето!

90% од луѓето ќе одговорат погрешно: Кој е вашиот одговор?

Во прилог погледнете една интересна математичка загатка, на која повеќе од 90 отсто од луѓето одговараат погрешно. Погледнете ја задачата, а одговорите напиште ги во коментари на Фејсбук...

Повеќе: 90% од луѓето ќе одговорат погрешно: Кој е вашиот одговор?

Само 3% од луѓето можат да ја решат оваа загатка, дали сте меѓу нив?

Математичките загатки од секогаш биле предизвик за сите. Велат дека оваа задача можат да ја решат само 3% од луѓето за помалку од 30 секунди! Дали сте меѓу нив? Кое чкорче треба да го поместите за да го добиете точното решение? Одговорите напишете ги во коментари на Фејсбук.

Повеќе: Само 3% од луѓето можат да ја решат оваа загатка, дали сте меѓу нив?

ЗАГАТКА НА ДЕНОТ: Само 8% од луѓето можат да ја решат оваа задача

Можете ли да го откриете решението на оваа математичка загатка? Одговорите напишете ги во коментари на Фејсбук...

Повеќе: ЗАГАТКА НА ДЕНОТ: Само 8% од луѓето можат да ја решат оваа задача

Само 1% од луѓето во светот можат да пронајдат осум различни детали на оваа фотка!

На оваа фотографија има осум разлики. Повеќето луѓе не можат да ги пронајдат тие осум различни детали. Според проценките, само еден отсто од луѓето се во состојба да ги воочат сите разлики. Можеби сте меѓу нив. Разликите се тука, само добро погледнете!

Повеќе: Само 1% од луѓето во светот можат да пронајдат осум различни детали на оваа фотка!

Само 2% од луѓето забележаа жена на сликата! Обидете се да ја пронајдете!

Внимателно погледнете ја оваа слика. На прв поглед ви се чини дека гледате само куп дрва, зар не? Погледнете повторно.

Повеќе: Само 2% од луѓето забележаа жена на сликата! Обидете се да ја пронајдете!

Колку броеви гледате на сликата? Само 7% од луѓето на планетава можат да го кажат точниот број!

Колку броеви гледате на сликата? Само 7% од луѓето на планетава можат да го кажат точниот број! Оние кои имаат „око соколово“ ги забележале сите броеви, а тоа се: 1,2,3,4,5,7,8,9.

Повеќе: Колку броеви гледате на сликата? Само 7% од луѓето на планетава можат да го кажат точниот број!

90% ОД ЛУЃЕТО ОДГОВАРААТ ПОГРЕШНО: Можете ли да ја решите оваа задача?

На прв поглед, оваа задача не изгледа тешка, но сепак 90% од луѓето одговориле погрешно! Дали сте меѓу нив или го знаете точното решение? Кој е вашиот одговор? Напишете во коментари на Фејсбук.

Повеќе: 90% ОД ЛУЃЕТО ОДГОВАРААТ ПОГРЕШНО: Можете ли да ја решите оваа задача?

Страница 1 од 3